woensdag, november 09, 2005

 

Agenda Starik 2005

1 juli 2006: DUIZENDDICHTERS!

AFGELAST!

schrijf je niet meer in op www.duizenddichters.nl


2005

zaterdag 17 december: oplevering The Floating Poetry Room, een inderdaad drijvend kunstwerk van Siah Armajani, waarin een ruimtelijk vormgegeven tekst van F. Starik is opgenomen.


zondag 11 december: Wordscape in the Sugarfactory, tegenover de Melkweg, Lijnbaansgracht, aanvang 20 uur. zie ook www.keeswennekendonk.nl


zondag 4 december: café Z, Stadsschouwburg utrecht, 15 uur, hoogtepunten van het afgelopen jaar uit deze maandelijkse culturele talkshow, met F. Starik als afsluitend huisdichter.


zondag 27 november Boekhandel Scheltema, Koningsplein, Amsterdam, 16 – 17 uur, talkshow van Kester Freriks (NRC). Hij praat met Rob Oudkerk naar aanleiding van zijn recent verschenen boek Geen weg terug en met F. Starik over De eenzame uitvaart. Het gerucht gaat dat beide auteurs na afloop bereid zijn hun boeken te signeren.


zaterdag 26 november: club mobiel. Op een geheime lokatie gaat een zonder twijfel exquis publiek in Arnhem tussen 22 en nul uur live luisteren naar dichters die worden opgebeld en door de telefoon voor hen een gedicht uitspreken. De gasten ontvangen zelfs een sms met de voordrachten van onder andere Tsead Bruinja, Wim Brands, Piet Gerbrandy. Ted van Lieshout, F. Starik en Vrouwkje Tuinman.

woensdag 23 november vindt de feestelijke overhandiging van 100 exemplaren van 'De eenzame uitvaart' aan de Sociale Dienst plaats.


zaterdag 19 november: optreden voor Cap Gemini, in Schoorl, besloten.


vrijdag 18 november: 15 uur, in de Stopera, in de koffiekamer van de gemeenteraad, in de aanwezigheid van de burgemeester, meneer Cohen, de presentatie van Poëtisch Amsterdam, een bloemlezing in de vorm van een wandeling met gedichten door de Amsterdamse binnenstad, bij de Westertoren houden we halt bij een vers van F. Starik.

diezelfde vrijdagavond opent in de VEEMVLOER (Van Diemenstraat 410, Amsterdam) de tentoonstelling Music for the Artists, rond o.a. Dan Geesin, Marc Bijl, Experimental Jetset, en met in de jukebox werk van WILLEM KLOOS GROEP.


maandag 14 november: vanaf 21 uur: de Avonden 747 AM zendt een tevoren opgenomen gesprek van een half uur van presentator en dichter Wim Brands met de schrijver van De eenzame uitvaart uit.


zondag 13 november: Paradiso, Amsterdam, 20 uur, uitreiking van DE EEN MINUTEN AWARDS, met Starik in de jury van de nieuwe categorie: de tien seconden. www.theoneminutes.org


zaterdag 12 november: wordscape, 15.30 tot 17.00 uur in het kader van Festival Mooie Woorden, Marnixzaal, Domplein 4, van het UCK, Utrecht. Jazzmuzikanten improviseren terwijl diverse dichters spreken, deelnemers oa Starik, Bernhard Christianse, Benne van der Velde, Jeremy Keighley, Hanz Mirck. Musici: Dennis Verkerk, Joop Nolles, Theo Arp, Kees Wennekendonk.

zaterdag 12 november is Starik tussen 11 en 1 te gast bij de Wereldomroep, het programma Hollands Diep, te beluisteren via internet en op een dure radio of in het buitenland. Andere gasten onder andere Lydia Rood, Wim T. Schippers.


woensdagochtend 9 november geeft Starik om kwart voor negen een kort telefonisch interview met AFM radio, ergens op de kabel, en ergens anders in de ether.

zaterdag 5 november: Museumnacht Amsterdam, enkele dichters, waaronder Tsead Bruinja, Thomas Möhlmann, Lucas Laherto Hirsh en Starik zelve, schreven gedichten bij foto's in FOAM, vanaf 20.30 uur tot 24 uur elk half uur voorstelling.

zaterdag 5 november: Starik is tussen 19 & 20 uur live te gast bij Opium, radio 1, om te spreken over zijn juist verschenen boek 'De eenzame uitvaart.' Eerder die ochtend is hij te gast op radio 2, in het ongetwijfeld uiterst gezellige programma 'cappucino'

vrijdag 4 november: De Kleine Komedie, Amsterdam. 20 uur, de Zwoegende Boezems on tour mmv onder andere Rick de Leeuw, Jean Pierre Rawie, Maarten van Roozendaal, F. Starik, Vrouwkje Tuinman, zoek dat uit op www.dekleinekomedie.nl

donderdag 3 november: Starik zou met Simon Vinkenoog te gast zijn in 'De wereld draait door', nederland 3, 19-20 uur, om te praten over zijn juist verschenen boek, het behaagde de redactie echter om op dinsdagmiddag het onderwerp te laten vervallen.

woensdag 2 november: 15 uur, begraafplaats St. Barbara, presentatie van het boek 'De eenzame uitvaart' met medewerking van onder andere Neeltje Maria Min.

Het Parool besteedt donderdag aandacht aan het verschijnen van het boek d.mv. een vraaggesprek met de kunstenaar. In Trouw, de Verdieping, lezen wij ook al een fijn interview met de kunstenaar.

zaterdag 30 oktober en woensdag 2 november: ALLERZIELEN, een kunstproject van Ida van der Lee, dat plaatsvindt op de Nieuwe Oosterbegraafplaats op 30 oktober en 2 november, waar een van de deelnemende kunstenaars, Nynke Deinema, een kunstwerk geïnspireerd door een eenzame uitvaart zal laten zien. Starik schreef en sprak de begeleidende tekst in.

AT5 zendt op woensdag 26 oktober vanaf 18.40 uur in het programma Kort Amsterdams een eerder opgenomen item uit, ter gelegenheid van het verschijnen van het boek 'De eenzame uitvaart'. Dit item wordt af en toe herhaald, bijvoorbeeld op zondag 31 oktober.

30 oktober: ergens, diep in België, opent een tentoonstelling van vijftien aan de dichtkunst gelieerde kunstenaars, onder regie van Olaf Risee, die een vermakelijke weblog exploiteert, terug te vinden op htttp://galerie93.risee.net Starik laat voor het eerst sinds 1996 een Rustige Vogel zien. Deze vogel is te koop. Het werk is via deze link te bekijken:http://web.inter.nl.net/users/risee/93starik.htm

21-24 oktober: Starik is in Oxford om zijn oude vriend inspector Morse te ontmoeten. (update 25 oktober: zijn vriend was al dood)

zaterdag 29 oktober: IJsselhallen, Zwolle, landelijke bijeenkomst MS-patiënten:, 11- 18 uur, onder andere Mirko Krabbé en F. Starik vormen de jury die 16 kunstwerken beoordeelt, waarvan er 1 een prijs zal gewinnen. Spannend.

vrijdag 7 oktober, 20 uur, Perdu, Kloveniersburgwal 86, een theatrale avond met theatermaker Harrie Hageman, schilder Peter Klashorst, levende modellen en F. Starik in de rol van dichtende dichter.

zondag 2 oktober: café Z, Starik de huisdichter is weer terug in het nieuwe seizoen. Stadsschouwburg Utrecht, 15.30 uur.

zaterdag 1 oktober: festival dichter aan huis, Den Haag, neemt een dertigtal dichters in huis, waaronder F. Starik. Tussen 13 en 17 uur. Op verschillende locaties. Meer info te zijner tijd in de reguliere pers.

vrijdag 30 september: Filmfestival, Utrecht, Louis Hartloopercomplex, wereldpremière van Wilko Bello's video-experience Slamsphere, 20 uur, duur 40 minuten, met bijdragen van oa Simon Vinkenoog, Sven Ariaans en F. Starik.

vrijdag 30 september: zowel in het Journaal van zes als acht uur wordt aandacht besteed aan het verschijnsel van de eenzame uitvaart.

vrijdag 23 september: Sandberg Instituut, (besloten) 14 uur workshop duizenddichters

zondag 25 september: De Hallen, Kwakersplein, stadsdeel Oud West, Amsterdam, 14 uur, drie dichters doen iets cultureels, dat sterke gelijkenis vertoont met het onlangs gehouden Balkonscènes. Een van die dichters ben ik. Ik herhaal mijn voordracht over de dichter A.C.W. Staring, naar wie een plein in het stadsdeel werd genoemd. Naar mij nog niet.

zondag 4 september: Uitfeest Utrecht: Stadsschouwburg, 17 uur tiendichters, preview duizenddichters

zaterdag 3 september: Balkonscènes, festival in de Helmersbuurt, mmv onder andere Marita Matthijsen, Jan Baeke, Lucas Laherto Hirsh en F. Starik, die zich zal verhouden tot zijn grote voorganger Staring, naar wie een pleintje in die buurt genoemd werd.

zaterdag 27 augustus uitmarkt amsterdam 13 -13.30 uur: dertigdichters, preview duizenddichters

donderdag 11 augustus: Stille Poëzie op de Parade, Schrijverstoren, Amsterdam, m.m.v. Starik & Tuinman.

zondag 26 juni: Rotterdam, Parade, Vrouwkje Tuinman en F. Starik spreken vanuit de Toren van de Poëzie het verwende publiek toe tegen een pittige uurprijs.

Zaterdag 25 juni : er is aangekondigd een diner, zie ook 4 juni. Het concept is nu aangepast op advies van het comité van aanbeveling. Het ziet er voor de veiling als volgt uit: bij de officiële opening door Rob Oudkerk en Hannah Belliot worden er drie werken geveild. (twee bekende kunstenaars en een minder bekend veelbelovend talent) waarbij Peter Klashorst en F. Starik als bekende namen moeten fungeren en de onbekende naam ongenoemd moet blijven, want zo word je nooit bekend. Vanaf dat moment komen de werken ook te staan op de website: http://www.cokevanjou.nl/ en kan er verder worden geboden. Veiling en stichting worden georganiseerd door het Kattenbakcollectief.

donderdag 23 juni 20.30 uur: Demodokos, Reestraat 24, Amsterdam, toegang en deelname gratis: EERSTE MEGAFOONCERT. F. Starik is i.s.m. Vrouwkje Tuinman de drijvende kracht achter het festival DUIZENDDICHTERS, gepland op 1 juli 2006 in de Stadsschouwburg in Utrecht. Morgen het slotfeest van Perdu (reserveren verplicht, toegang € 10,-) maar vanavond wordt het literaire seizoen met een bijzondere voorproef van dit unieke festival alvast besloten met een pleidooi voor de korte, doch krachtige poëziebijeenkomst. Het Eerste Megafoonconcert Ter Wereld: de honderd uitgenodigde dichters zullen toch niet allemaal gebruik maken van de mogelijkheid om in de Reestraat een gedicht door de megafoon te blazen? Alle bijdragen (maximaal 1 minuut) welkom.


donderdag 16 juni17 uur, opening Hortustunnel, onder de Weesperstraat, tussen Nieuwe Herengracht en Hortus Botanicus, Amsterdam verricht door stadsdeelvoorzitter Els Iping, een project van Titus Nolte i.s.m. F. Starik. Deze installatie is de eerste in een reeks van zes onder de noemer De verbinding, waar beeldende kunst een relatie aangaat met poëzie.

donderdag 16 juni:20.30 uur, Demodokos, Reestraat 24, Amsterdam: ONS LEVEN ALS MUSEUM. Misschien zal er een bescheiden entreegeld worden geheven.
Beeldend kunstenaar Meinbert Gozewijn van Soest exploiteert een museum voor entropisme. Gozewijn doet beeldend onderzoek naar het verband tussen vergankelijkheid en en eeuwigheid. Een deel van zijn Relikwieënkabinet is momenteel te zien in het Amsterdams Historisch Museum. Gespreksleider kunsthistorica Tineke Reijnders praat met beide mannen over hun leven als Museum.

zaterdag 4 juni: ‘coke van jou’. Een nieuwe stichting met het oogmerk familieleden van verslaafden bij te staan, veilt ten behoeve van deze eminente doelstellling een paar kunstwerken van de grootst denkbare levende kunstenaars, ik noem een Peter Klashorst, ik noem een F. Starik.

gedurende de maand juni is Starik Dichter van de Maand in boekhandel Demodokos, Reestraat 24 , Amsterdam, met elke donderdag een fijne avond met gedichten, muziek, zang en dans. Het speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht - d ‘Aloude Wester - is in een gelimiteerde oplage de gehele maand juni uitsluitend in deze boekhandel te koop.

donderdag 2 juni: Van alle markten thuis, presentatie gedichtenbundel over de Albert Cuyp, met bijdragen van 100 dichters en andere prominenten, lees voor overvloedige berichtgeving het Parool. Starik is enkele keren te zien op AT 5 met het gedicht ‘Waar Liefde Woont’, opgenomen op de Albert Cuyp markt, bij bloemenstal Margot. Vandaag de officële opening door burgemeester DCohen in de Badcuyp, met tal van optredenden, waaronder de heer Starik.

vrijdag 27 mei: ECN, Petten( besloten lunchvoorstelling) K. Michel, Alfred Schaffer, Leo Vroman, Menno Wigman, Eva Gerlach, Vrouwkje Tuinman en F.Starik schreven een gedicht over energiedonderdag 26 mei: DE HELE WERELD POËZIE! Boekhandel Demodokos, Reestraat 24, Amsterdam. GRATIS TOEGANG. Diana Ozon is dichter van de maand mei. Zij verwelkomt deze donderdag de nieuwe dichter des maands en uw gespreksleider van vanavond: F.Starik. Ozon en Starik delen een verleden: beiden waren betrokken bij One World Poetry, het spoken word festival van de overleden Benn W. Posset. Te gast: Erik Jan Harmens, die F. Starik in 1986 bij One World Poetry als duvelstoejager opvolgde. De dichters dragen elk een toepasselijk gedicht voor.zaterdag 7 mei: 15- 17 uur F. Starik verzorgt de poëtische afsluiting van het maandelijks cultureel café Z, in de Zindering, Stadsschouwburg Utrechtzaterdag 30 april: 12 - 17 uur literaire afwerkplaats in de Breedstraat te Utrecht, details worden nooit bekend gemaakt maar zeker is dat u een gedicht van F. Starik mag horen tegen betaling van 1 euro. U kunt ook voor een andere dichter kiezen. Ze staan voor u in de rij. U mag ook een gedicht van uzelf aan een dichter voorlezen. Dat kost het dubbele.vrijdag 29 april: festival de Wintertuin, Nijmegen, zie voor meer details waaronder F. Starik: www.wintertuin.nl

donderdag 28 april 15 uur: AFGELAST! HET KUNSTWERK HEEFT EEN ONGELUK GEHAD!Dijkgraafplein, feestelijke ingebruikstelling van the floating poetry room, een kunstwerk van Siah Armajani met een tekst van F. Starik in het hekwerk rondom. Starik spreekt een woord alsmede wethouder Mark van der Horst.Kijk voor details op www.afk.nl

donderdag 28 april: 21 uur de Melksalon, Arnhem. Hanz Mirck, Pim te Bokkel, Stefan Nieuwenhuijs, Daniël Dee, Vrouwkje Tuinman, F. Starik e.a. Een kleine Nacht van Poëzie .zaterdag 23 april : 20 uur TIVOLI UTRECHT: poëzierevue ZWOEGENDE BOEZEMS m.m.v. Driek van Wissen, jawel, Jean Pierre Rawie, Rick de Leeuw, Theo Nijland, Tsjitske Jansen, Tommy Wieringa, Carel Helder, Starik, Tuinman, Naar Tevredenheid.zaterdag 2 april: F. Starik verzorgt de poëtische afsluiting van het maandelijks
cultureel café Z, in de Zindering, Stadsschouwburg UtrechtRond de eerste april wordt de oplevering van het kunstwerk Langs De Kostverlorenvaart…verwacht: een tekst van F. Starik in neon met een dikke lijst erom. Dit project loopt echter nog maandenlang vertraging op, zoals het al jarenlang vertraging oploopt.maandag 28 maart, tweede paasdag in de Pieter Aertszstraat 119 hs om 20.00 uur.
We schenken natuurlijk een lekker glas wijn. Dichter in de buurt, met
Anne van Amstel, Carla Bogaards, Bart Brey, Mark van der Schaaf, F. Starik, Vrouwkje Tuinman, Rogi Wieg. De gedichten zullen maandenlang in deze straat te zien blijven.zondag 27 maart 2005 Eindhoven: de finale van de poetry-slam: laatste kans voor juryvoorzitter F. Starik een Grote Prijs uit te delen in café Kraaij en Balder 16 uur.18 maart 2005: Jan van Besouwhuis, Goirle, de negende Nacht van het gedicht mmv oa Benno Barnard, Ruben van Gogh, Eva Gerlach, André Manuel, Maarten van den Elzen, F. Starik, Vrouwkje Tuinman.zondag 13 maart, tussen 16 en 18 uur, in een tent op het Spui, Amsterdam: literair en muzikaal programma rond Jan Wolkers terwijl die boekenweekgeschenken stempelt, m.m.v. onder andere Tom Zinger, Vrouwkje Tuinman, F. Starik & Cor Vos.8 maart 2005 BAL DER GEWEIGERDEN in Paradiso, Amsterdam. Met o.a Erik Jan Harmens, Maria Goos, Naar Tevredenheid, Menno Wigman, F. Starik, Vrouwkje Tuinman, cabaretiers, bands, feest..Gevolgd door het originele Boekenbal.


zaterdag 5 maart: Starik huisdichter café Z, Stadsschouwburg Utrecht, 15-17 uur.vrijdag 25 februari: workshop HVU (besloten) begraafplaats St. Barbara.


zondag 13 februari 2005 Culturele Zondag met als thema Blinde Liefde. Met o.a F. Starik & Vrouwkje Tuinman. Diner in Stadsschouwburg Utrecht. Meer informatie volgt op www.culturelezondagen.nl.zaterdag 5 februari: Starik huisdichter in café Z, Stadsschouwburg Utrecht, 15-17 uur.zondag 30 januari is Starik de traditioneel wrede voorzitter van de eloquente slam-jury. Doorgaans in café Kraaij en Balder, deze keer ergens anders. Op een andere tijd.zaterdag 29 januari festival WEERWOORD, Leidsepleintheaters, Amsterdam, Starik in de Stadsschouwburg (café Cox) om 15 & 17 uur. Tal van dichters, entre-acts, waaronder Erik Jan Harmens, Gerrit Komrij, Peter Verhelst, Rick de Leeuw, Theo van Gogh, W.F. Hermans, Leesbaar Neerland, hoe krijgen ze het allemaal bij elkaar.donderdag 27 januari:GEDICHTENDAG.
Starik begeeft zich recht van Schiphol naar Groningen,alwaar de presentatie van de bloemlezing Klotengedichten zal plaatsvinden, USVA, 14- 15 uuren om 16.30 in café de Kale Jonker (Gedempte Zuiderdiep 148, Groningen) de presentatie van ‘Voorgoed Voltooide Tijd’, een kleine bundeling uitvaartgedichten van Bart FM Droog, met een inleiding van F. Starik.Bovendien gaat op gedichtendag de website www.slamsphere.nl in première. Documentairemaker Wilko Bello kreeg opdracht van de NPS een website te bouwen waarop dichters op elkaar aansluitende gedichten laten horen en zichzelf laten zien, door de camera op het eigen gelaat te richten: achtereenvolgens Simon Vinkenoog, Quirien van Haelen en F. Starik beten het spits af.STARIK OP VERLOF 19-26 januari: ONBEREIKBAARZaterdag 15 januari 20-24 uur: WEESHUIS VOOR AZIË feest met swing-bands, de bekende Utrechtse dj's de "Easy Aloha's" , Spinvis, en Literaire Afwerkplaats met Ruben van Gogh, David Mulder, F. Starik en Vrouwkje Tuinman. Bieden op boeken, bieden op handtekeningen en persoonlijke opdrachten. Ottomane kerk, Nieuwgracht, Utrecht.zaterdag 8 januari Starik huisdichter café Z, Stadsschouwburg Utrecht, 15-17 uur.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?